fredag den 16. november 2012

Fredags opgave

Pain, Value Proposition & Jury

Bil:

Pain: Den smerte som forbrugeren har før anskaffelsen af bilen. Her under er der negativ smerte og positiv smerte, da det både kan være et irriterende problem som forbrugeren ønsker at få løst, eller det kan være noget som forbrugeren virkelig har behov for.

Positiv smerte: En gymnasieelev har irritererende problem om at tage bussen til skolen, her er bilen "Nice to have".
Negativ smerte: En kørende sælger har et behov for at have en bil, for at kunne have dette job, som kørende sælger, her er bilen "Need to have".

Value proposition: Her handler det om hvorvidt man kan skabe værdi for kunden igennem produktet. Med henblik på bilen, vil det være at forbrugeren kan komme hurtigere frem og tilbage, og dermed have en større frihed. Samtidig vil det for den kørende sælger også gøre at han/hun kan beholde sit job, og komme frem og tilbage mellem han/hendes kunder.

Jury: Her handler det om, hvorvidt produktet lever op til forventningerne der måtte være omkring produktet og om det løser den "Pain" forbrugeren har. Her er det selvfølgelig forbrugeren som bedømmer dette.


4 kommentarer:

  1. Der kommer en kort beskrivelse af det med begreber og derefter besvare du opgaven kort og godt.

    SvarSlet
  2. Jeg synes det kunne have været godt hvis du havde udvalgt en mærkevare eller et brand til løsning af opgaven. Men fint med kort info omkring hvad pain, value proposition og jury er.

    Af: Johan Schipper 3.J

    SvarSlet
  3. Kort men god og overskuelig forklaring! Det gør man forstår det! Men måske lidt mere om begreberne.

    SvarSlet
  4. Jeg synes det er rigtig godt du kommer med eksempler på både Need to have og Nice to have.
    Synes også du har forklaret value proposition godt, sådan at man forstår hvad du mener.

    SvarSlet