tirsdag den 20. november 2012

Low battery, charge your phone immediately!


 Hvis du også er irriteret over hele tiden at skulle oplade din telefon, eller at den løber tør for strøm på det mest irriterende tidspunker, så læs videre for her her kommer en pain, value proposition & jury omkring problemet.

Pain
Mange mennesker har en pain omkring for lidt batteri tid på deres mobiltelefon, men selve painen er vel at når deres mobil løber tør for strøm, kan de ikke komme i kontakt med andre mennesker der er ude for tale radius. Når man ikke har mere strøm på sin mobil mangler man et vigtigt redskab i den moderne globale verden, det kan være at man skal bruge sin mobil for at kunne udføre sit job, rigtig mange mennesker er afhængige af deres telefon for at kunne udføre deres arbejde. I dette tilfælde er det ”need to have”  fordi at personen ikke kan udføre sit job uden strøm på mobilen, hvorimod for private mennesker er det kun ”nice to have”, da de godt kan leve uden lang batteri tid, men det gør hverdagen nemmere og bedre i og med at man ikke skal tænke på at oplade sin  mobil hele tiden og huske at have sin oplader med sig rundt. Derudover kommer man ikke i dumme situationer hvor man ikke kan få hjælp fordi mobilen er løbet tør for strøm, som f.eks. at man kl. 3 om natten ikke ved hvor man er og har brug for hjælp.

Value proposition
Value proposition handler om hvordan produktet skaber værdi for forbrugeren.
Jeg tager udgangspunkt i HTC, da de ikke helt kan matche deres konkurrent Apple, men de med denne pain har mulighed for at kunne hente ind på Apple, altså hvis de laver en mobil med væsentlige længere batteri tid. Hvis HTC opfandt en telefon med længere batteri tid, ville hjælpe utroligt mange mennesker og skabe stor værdi for mange mennesker da det vil gøre deres hverdag nemmere. Køberen af telefonen ville få mere værdi i sit produkt og have mulighed for at udføre flere ting via sin mobil end før, derudover ville det være med stor sandsynlighed hjælpe HTC til at få flere forbrugere. Hvis køberen skal bruge sin telefon for at kunne udføre sit job, vil en telefon med lang batteri tid have utrolig stor værdi , da det gør personens job nemmere og mere overskueligt så personen kan have mere fokus på jobbet, end at oplade sin telefon.


Jury
Juryen er den eller de personer der bedømmer hvorvidt produktet lever op til forventningerne og/eller opfylder painen. En jury er selvfølgelig forbrugeren selv, da det er ham/hende der skal benyttes sig af produktet, men også de mennesker som forbrugeren har kontakt med via. Telefonen, da de også kan bedømme om de føler det er nemmere at få fat på forbrugeren.
Forbrugeren kan altså vurdere om han/hun føler at det er ”nice to have” eller i nogle tilfælde ”need to have”. Derudover kan HTC bedømme om de sælger flere af deres telefoner med længere batteri tid end de normale, hvis de gør dette har de muligvis løst painen.

 Se efter 35 sek. 

Joakim 3.J

Ingen kommentarer:

Send en kommentar