torsdag den 15. november 2012

Innovation opgave - virtuel dag fredag d. 16/11, 2012. Pain, Value proposition & Jury


Produkt: Rollator – B2C markedet.

Pain: Den pain (smerte) som forbrugeren/kunden har, før personen anskaffer sig en rollator, er at personen har gangbesvær, og derfor ikke kan gå ture i det fri, eller foretage diverse ”nødvendighedsgåture” som f.eks. at handle ind osv. En pain angående en rollator kan desuden både være en negativ smerte og/eller en positiv smerte, da personen som har brug for rollatoren, både har et irriterende problem, som han/hun ønsker løst, men det kan samtidig være noget som forbrugeren brændende har behov for. Derudover er dette produkt, med udgangspunkt i pain, desuden også et såkaldt ”need to have”, da det, formentlig er et produkt som forbrugeren virkelig har brug for.

Value proposition: Denne del, som handler om hvordan man gennem produktet får skabt værdi for kunden, vil i denne forbindelse med rollatoren være i form af at kunden kan foretage gåture i meget større omfang end før produktet var anskaffet. Forbrugeren har dermed mulighed for at have en meget større grad af ”frihed”. Kunden undgår med produktet også diverse faldulykker, og livsglæden hos personen vil i kraft af større grad af frihed med garanti også stige.

Jury: De personer der bedømmer om hvorvidt produktet (rollatoren) lever op til de forventninger de havde til produktet, og om den løser den pain som er beskrevet ovenfor, er, selvfølgelig, brugerne. De vil, givet vis, se på om deres muligheder for gåture osv., er blevet markant forbedret – altså om produktet skaber den nytte/værdi som det skal.





Af: Sebastian Kaehne Reinau - 3.J
Handelsskolen København Nord  

4 kommentarer:

  1. Godt eksempel, og godt beskrevet. Du uddyber de enkelte punkter, hvilket er rigtig godt, hvis man lige har glemt hvad de enkelte begreber betyder.

    SvarSlet
  2. Godt formuleret og godt at du fletter forklaringen af begreberne sammen med dit eksempel om rollatoren. Denne fremgangsmåde gør præsentationen meget smooth.

    Af: Johan Schipper 3.J

    SvarSlet
  3. Godt lavet Reinau. Man får et godt indblik i betydningen af emnet og det giver en god forståelse af punkterne. Og godt eksempel!

    SvarSlet
  4. God forklaring, gør det let at forstå begreberne. Det er et godt eksempel, men en rollator! Kan godt lide sammenfletning af forklaring og eksempel.

    SvarSlet