fredag den 16. november 2012

Opgaven fredag - Pain, Value proposition og Jury

Hästens - senge Produkt på B2C markedet




Pain:
Pain betyder smerte og er en udtryk for det behov, ønske eller problem for kunden. Der findes forskellige typer af pain, der er ”need to have”, som betyder at det er noget kunden har brug for, som her er en seng, så han kan få sin nattesøvn. Den anden ting er ”nice to have”, som er et produkt kunden godt vil have, men ikke har brug. Dette ville i så flad være ekstra ting ved sengen, som ikke påvirker hvordan du sover. Eller hvor eksklusiv en er seng, med Hästens senge er de meget dyre og så forventer man også mere af dem samtidig.


Value proposition: 

Her skal virksomheden være opmærksom på at de skal fokusere på deres værdi og ikke produktets egenskab. I value proposition er det virksomheden som hjælper kunden med deres problem (altså vores pain). Virksomheden fokuserer på hvad der skaber værdi eller nytte for kunde. Her vil det være en god nat søvn, og om man ligger godt i sengen. Men her skaber selve produkter fordi det også er så eksklusiv, at det brand fortæller noget om dig. Udover den løser dit problem med at få sovet ud fysiologiske behov, så skaber den også noget anerkendelse og noget sociale behov. 


Jury: 

Juryen indeholder de personer som afgør, hvad der er pain og om value proposition løser pain, samt om der så bliver skabt værdi eller nytte. Jury kan man også sige er her den eller de personer der bedømmer slut. Hvad der er pain(smerte) og om value proposition løser pain, og om der er blevet skabt den værdi eller nytte, for dit produkt. Her vil de personer, som så har købt et en seng fra Hästens og fået sovet i den kunne bedømme den. Men også om den har gjort noget ekstra (hævet dig over dine medmennesker) fået den anerkendelse og det sociale. 





http://www.hastens.com/dk/

1 kommentar:

  1. Det er godt, at du både forklarer Nice to have og Need to have og kommer med eksempler på disse.
    Jeg synes du forklarer value propsition rigtig godt, dog mangler du lidt et eksempel på din "jury", hvor du mest bare forklarer begrebet.

    SvarSlet